12 August 2009

15 Ağustos: Herzog, Moore ve diğerleri

Film izlemek/tartışmak üzere yine, 15 Ağustos C.tesi, saat 16:00-19:00 arası bu sefer başka bir mekanda, İstiklal cad. üzerinde Mısır apt.'ndaki Ura galerisinde buluşuyoruz. (Asıl mekanımız olan Tütün Deposu, Bienal dolayısıyla Kasım ayına kadar dolu olacak.)
Bu haftaki programı Uğur Kutay hazırladı. Bize göstereceği filmlerin listesi aşağıda. Ne denli heyecan verici bir liste olduğunu anlamak için, küçük bir google araştırması yeterli olabilir. Ayrıca Uğur Hoca'yı bilen biliyor, ama bilmeyenler için ipucu: Onunla birlikte film izlemek (hangisi olursa olsun) öyle her zaman herkese nasip olacak bir şey değil! Kaçırmayacağınızı umuyor, vakti musait olan herkesi bekliyoruz.

PROGRAM:

Önce Herzog'un filmini izleyip biçimsel uygulaması üzerine konuşsak, sonra aynı şeyi "Good Copy Bad Copy" için yapsak ve ardından da bazı filmlerden parçalar izleyerek tartışsak diyorum. Buna göre, izlenecek filmler ve tartışılacak filmler şeklinde iki ayrı başlık oluşturmak mümkün:

Tamamı izlenecek filmler:

* Letzte Worte (1968, 13') - Werner Herzog

* Good Copy Bad Copy (2007, 59') - Andreas Johnsen, Ralf Christensen, Henrik Moltke

Parçalar izlenerek farklı bağlamlarda tartışılacak filmler:

* Slacker Uprising (2007, 102') - Michael Moore

* FEMA City (2007, 71') - Jamin H. Griffiths

* A Film to End All Wars - Richard Grove

* Invisible Children (2004, 55') - Laren Poole, Jason Russell, Bobby Bailey

* Omar & Pete (2005, 71') - Tod Lending

* Streetwise (1984, 91') - Martin Bell

tarih: 15 Ağustos C.tesi, 16:00
adres: URA - İstiklal cad. 163, Mısır apt. 1. kat
(Bilmeyenler için tarif: G.Saray meydanından Tünel yönünde ilerlerken, Y.Kredi binasından sonra gelen soldaki muhteşem apartman.)

1 comment:

  1. Bozcaada faslından dolayı kaçırdım bunu ben yaa :( programa şöyyle bi baktım da dopdoluymuş. hem ben gelmediim zamanu buluyo zaten bu filmler pfff.

    ReplyDelete