27 September 2009

3 Ekim: İki filmde din dersi

Film izlemek üzere tekrar buluşuyoruz: 3 Ekim C.tesi, 16:00 - 19:00 arasında Rengahenk Sanatevi'ndeyiz. (Adres en altta.)

Mönüde, Uğur Kutay hocamızın seçtiği din(ler) üzerine yapılmış iki film var:

* "Religulous" (2008, 101'), Larry Charles imzalı bir 'komedi-belgesel'. Ünlü komedyen Bill Maher, bir çok dinsel merkezi dolaşıp inançlı insanlarla konuşuyor ve ortaya hayli komik bir 'Michael Mooreekolu filmi' çıkarıyor. (Türkçe altyazılı!)

* "Jesus Camp" (2006, 84'): Heidi Edwig ve Rachel Grady'in yönettiği oldukça yankı yaratmış bir belgesel. ABD'de Evangelik Hıristiyanların düzenlediği bir yaz okuluna devam eden çocukların nasıl bir tedrisattan geçtiğini gösteren ürkütücü ve göz açıcı bir film.

Özetle, korku filmi ayarında bir belgesel ile bir komedyenin bakışı gibi iki uç noktadan, çağımızın dinsel kurumlarına etraflıca bakma şansımız olacak.

Vaktimiz olursa ayrıca:

* "Cavalette" (aka Grasshoppers, 1990, 9', animasyon) İtalyan animatör Bruno Bozzetto'nun gözünden insanlığın kısa tarihi...

İyi haber: İlk filmi Türkçe altyazılı izleyebileceğiz. Kötü haber: İkinci filmin Türkçesi yok maalesef. Fakat İngilizce metni elimizde mevcut, çevirecek bir hayırsever çıkarsa yollayabilirim; çok da makbule geçer.

Din dersimiz mecburi olmayıp merak eden herkese açıktır. :-)

yer: Rengahenk Sanatevi
tarih: 3 Ekim C.tesi, 16:00 - 19:00
adres: İstiklal cad. Olivio han geçidi Sokak Olivio Han No:5 Kat:2, Beyoğlu
(St. Antuan Kilisesi'nin karşısındaki Barselona Pastanesi'nin bulunduğu sokak. 5-10 m içeride soldaki apartman.) Googlemap:
>>>

No comments:

Post a Comment